Faʻailoga autu o lubricants

Lautele meatotino ma vailaʻau meatotino

Taʻitasi ituaiga o lubricating gaʻoa i ai lona masani lautele faʻaletino ma vailaʻau meatotino e faʻaalia ai le natura lelei o le oloa. Mo lubricants, nei lautele faʻaletino ma vailaʻau meatotino e faapea:

 

(1) Malosiaga

Density o le sili ona faigofie ma masani ona faʻaaogaina faʻavasega tino faʻamalositino galuega mo lubricants. O le faʻateleina o le suauʻu gaʻo e faʻateleina ma le faʻateleina o le aofaʻi o le kaponi, okisene, ma le teio i totonu o lona vaega. O le mea lea, i lalo o le tutusa viscosity poʻo le tutusa tutusa molemole vaega, o le tele o lubricating suauʻu o loʻo i ai sili atu manogi hydrocarbons ma sili atu gums ma asphaltenes O le sili ona tele, ma tele cycloalkanes i le ogatotonu, ma le laʻititi ma sili alkanes.

 

(2) Foliga Vaaia (chromaticity)

O le lanu o le suauʻu e masani ona atagia mai lona faʻaleleia ma le mautu. Mo le suauʻu faʻavae, o le maualuga o le tikeri o le faʻalelei, o le mama o le hydrocarbon oxides ma sulfides e aveʻesea, ma le mama o le lanu. Ae peitaʻi, tusa lava pe tutusa le faʻamamaina o tulaga, o le lanu ma le manino o le suauʻu faʻavae e gaosia mai punaoa eseese o le suauʻu ma suauʻu mama e mafai ona eseese.

Mo fou maeʻa suauʻu, ona o le faʻaaogaina o mea faʻaopopo, o le lanu o se faʻasino e faʻamasino ai le tikeri o le faʻamamaina o le suauʻu faʻavae ua leiloa lona uiga muamua

 

(3) Viscosity index

O le viscosity index o loʻo faʻailoa mai ai le tikeri e suia ai ile ogatotonu ole suauʻu ile vevela. O le maualuga o le viscosity index, o le itiiti ifo o le suauʻu viscosity e afaina i le vevela, o le sili atu o lona viscosity-vevela faʻatinoga, ma le isi itu

 

(4) Ogatasi

O le ogatasi e atagia mai ai le feeseeseai i totonu o le suauʻu, ma o se faʻailoga o le suauʻu ma suavai. A aunoa ma ni mea faʻaopopo faʻaopopoina, o le sili atu o le viscosity, o le maualuga o le suauʻu ata tifaga malosi, ma o le sili atu leaga o le suavai.

 

(5) Malamalama uila

O le moli uila o se faʻailoga o le faʻamamaina o le suauʻu. O le māmā o le suauʻu vaega, o le sili atu o le faʻamamaina ma le maualalo o lona moli uila. I se isi itu, o le mamafa o le suauʻu vaega, o le tau faʻaitiiti, ma o le maualuga o lona moli uila. I le taimi lava e tasi, o le moli uila o se faʻailoga o le lamatiaga afi o oloa gaosi. O le lamatiaga tulaga o suauʻu oloa e faʻavasegaina e tusa ma o latou moli uila. O le moli uila o loʻo i lalo o le 45 ℃ o oloa mumu, ma luga 45 ℃ o flammable oloa. E matua faʻasa ona faʻasasaʻo le suauʻu ile vevela ole vevela ile taimi e teu ai ma suauʻu le suauʻu. I le tulaga o le tutusa ogatasi, o le maualuga o le moli uila, o le sili atu. O le mea lea, e tatau i le tagata faʻaaoga ona filifili e tusa ai ma le vevela ma tulaga galue o le lubricant pe a filifilia le lubricant. E masani ona talitonuina o le moli uila o le 20 ~ 30 ℃ maualuga atu nai lo le vevela faʻagaioiga, ma e mafai ona faʻaaogaina ma le filemu o le mafaufau.


Taimi Post: Tes-25-2020